یکشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۳۴

به همت کتابخانه عمومی علامه دهخدا برگزار شد؛

دومین نشست کتاب‌خوان مدرسه‌ای شهرستان رزن

کتاب‌خوان دانش‌آموزی رزن

دومین نشست کتاب‌خو‌ان مدرسه‌ای شهرستان رزن به همت کتابخانه عمومی علامه دهخدا در مدرسه ابتدایی شهید مصطفی خمینی شهر قُروه درجزین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌ کل کتابخانه‌های عمومی همدان، دومین نشست کتاب‌خوان مدرسه‌ای شهرستان رزن، با هدف ترویج مطالعه با همکاری مسئولین مدرسه ابتدایی شهید مصطفی خمینی و از سوی کتابخانه عمومی علامه دهخدا قروه درجزین، از توابع شهرستان رزن، برگزار شد.

در این نشست، شش تَن به معرفی کتاب پرداختند که بدین شرح است؛  

«دایناسورها» نوشته راشل فرث/ ارائه توسط: محمد بیات(مسئول کتابخانه)

این کتاب با استفاده از آخرین فرضیه‌ها و کشفیات، دنیای دایناسورها را برای خواننده عینی و ملموس می‌کند. بخش جالب این کتاب، ارائه تصاویر و مدل‌هایی از دایناسورها و مطالبی درباره شرایط زندگی و دلایل انقراض آنها است.

«پیامبر و قصه‌هایش» نوشته غلامرضا حیدری ابهری/ ارائه توسط: لیلا ایرانی(کتابدار)

این کتاب مجموعه‌ ۷۰ حکایت از زندگانی رسول خدا(ص) است که به انتقال جنبه‌های اخلاقی و تربیتی حیات آن حضرت می‌پردازد. در کنار هر حکایت این کتاب، بخشی به نام «بیشتر بخوان، بهتر بدان» وجود دارد، که مطالب خواندنی و جالبی در آن بیان شده است.  

«قصه‌های شیرین کلیله و دمنه» نوشته: داوود لطف‌الله/ ارائه توسط: مریم ایرانی(آموزگار)

«قصه‌های شیرین کلیله و دمنه»، کتابی پندآمیز، شامل حکایت‌هایی گوناگون است که غالباً از زبان حیوانات نقل شده است. این اثر، برگرفته از کتابی با نام «کلیله و دمنه» به زبان سانسکریت است که به دستور دبشلیم، پادشاه هندی نوشته شده است. کلیله و دمنه، نام دو شغال است که روایت حکایت‌های این کتاب را برعهده دارند.

«۱۰۰ دانشمند ایران و اسلام» نویسنده حسن سالاری/ ارائه توسط: نرگس کریمی‌زارع(دانش‌آموز)

این کتاب، مخاطب را با دستاوردهای علمی ۱۰۰ دانشمند دوره اسلامی آشنا می‌کند. بیشتر دانشمندان معرفی شده در این کتاب، ایرانی‌اند و یا به گفته «ابن خلدون» تحت تربیت استادان ایرانی بوده‌اند.

«سفرنامه خسرو» نوشته: محمد شریعتی/ ارائه توسط: مهسا سلیمانی(دانش‌آموز)

این کتاب، حکایت ناصر خسرو قبادیانی است که در چهل سالگی راهی سفری شش ساله شد و مکه و مدینه، ارمنستان، آسیای صغیر، فلسطین، مصر و... را زیر پا نهاد. «سفرنامه خسرو» نمونه‌ای ارزنده از زبان شیرین و روان قرن پنجم هجری قمری و حاوی دانش و اطلاعات اجتماعی تمدن بشری آن روز است.

«گزیده اشعار پروین اعتصامی» تدوین جعفر ابراهیمی‌شاهد/ ارائه توسط: فاطمه علی‌پور

پروین، شاعری بزرگ است که غالب اشعارش به مسائل اجتماعی، اخلاقی و تربیتی اختصاص دارد. «گزیده اشعار پروین اعتصامی» به سرگذشت پروین اعتصامی پرداخته است و برای شناخت بیشتر از این شاعر گران‌قدر، نمونه‌هایی از اشعار وی را ارائه می‌دهد.

گفتنی است؛ معرفی فعالیت‌ها و روش عضویت در کتابخانه‌های عمومی، بخش پایانی این نشست بود که توسط مسئول کتابخانه عمومی علامه دهخدا به دانش‌آموزان ارائه شد.